Sjuk och hästpussad


 

Jag blev sjuk igår och blev tvungen att avrunda jobbfredagen väldigt tidigt och gå hem. Det kan nog förklara varför jag var så gråtmild över Galishimo dagen innan. Filtret var borta. Energin hade börjat sina. När jag väl gav upp om att jobba och gav upp med att fortsätta inridningen på Ares så kändes det som en stor lättnad. Såklart jag behöver vila! Kroppen behövde prioritera att hantera hosta, huvudvärk och magkrångel. 

Innan jag gick hem och lade mig så åkte jag till stallet för att titta till att Ares hade vatten. Han och hans ponnykompisar stod alla med sina breda sidor mot solen och verkade njuta. När jag klappade Ares så kändes han alldeles varm på den sida av pälsen han hade solat. Han sträckte fram nosen mot ansiktet på mig och höll huvudet stilla och lät mig pussa och mysa med honom. Och så kisade han lite med sina små ögon, jag älskar när han gör det. Han ser så klok ut. Och lite introvert. 
Det ser ibland ut som att han säger "Här. Varsågod och pussa. Visst är det mysigt?" 

Och JA, det är mysigt. Ett stort plåster lades över saknaden över Galishimo. Det gav omedelbar effekt och jag har ändå känt mig tacksam resten av dagen. Min lilla själavårdare. Nog gör han sitt jobb, alltid!


Det känns väldigt läkande att jag har en ny häst, som också är väldigt människokär, som kan göra det där lilla extra, som att mjukt blåsa luft i ansiktet och sträcka fram mulen. 


Men efter detta har jag vilat en massa. Och försökt äta vettigt. 

Som alla vet är jag otroligt dålig på att laga mat, och inte blir jag bättre på det när jag är sjuk. Då blir det lätt skräpmat. Men så kom jag åtminstone på att det faktiskt är ganska gott och enkelt att laga lax i microvågsugnen. Så jag tog ut frysta laxfileer från frysen och lät dem tina i kylen något dygn. Sedan har jag bara klippt ut en filé åt gången och micrat den i 1 minut på högsta värme. Sedan lite salt och peppar på. Eller lite micrad broccoli bredvid. Jättegott. Eller en klick potatissallad. 

Det går ju också lägga ut fisken på en macka och låta smöret smälta lite under den varma fisken Det verkade som att min mage tackade mig också. Fisk är ofta bra. 

 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet