Jag saknar Galishimo

 


Det visade sig att jag hade en lucka på jobbschemat, mellan 12.00-14.00 i går, då jag var helt mötesfri, och jag började bildgoogla på Galishimo, eftersom jag har hundratals bilder på honom.

Note to self: Googla aldrig på Galishimo på betald arbetstid. 

Som jag grät. En fontän av tårar och sorg och smärta och saknad och snor. Jag var hemma och grimagerade illa av sorgen med samma intensitet som om jag förlorat honom i går. Älskade Galishimo, jag önskar jag hade kunnat ta hand om honom många, många år till. 

Sedan blev det en kamp mot klockan att försöka samla ihop sig innan klockan 14.00 då jag skulle befinna mig på stadshuset och hålla ett möte. Sminka om sig och stirra i de högröda ögonen i spegeln. Att plötsligt slås av impulsen att livet är för mycket. Att det är svårt att orka. Fundera ut ett bra och lättsamt sätt att säga till deltagaren på mötet att det råkade komma ett litet skov av sorg, utan att fästa upp sig för mycket vid det. Så de inte behöver fundera för mycket över de högröda ögonen. Lyckligtvis visste jag att mötesdeltagaren själv haft häst i sin ungdom och säkert kan relatera till hur mycket de kan betyda. Jag kommer nog att klara detta. Och visst klarade jag mötet. Men sedan åkte jag hem. Grät mig utmattad. 

Det känns så hopplöst och meningslöst att älska och sakna någon som inte längre existerar. 

Som jag saknar min lilla Galishimo. Jag fann en video när jag försöker få honom att hoppa över ett väldigt, väldigt litet hinder. Jag blev full i skratt över hur han, gång efter annan försöker byta varv på eget initiativ och hur jag jagar honom när han gör det. Hur han nästan tyckte det var roligt när jag började jaga honom för han flydde med svansen högt och stora ögon, men kom ändå direkt jag ropade på honom. Och när jag sänkte hindret till en markliggande bom, och hur han stolt gnäggade när han äntligen tagit sig över det. För i hans värld finns det ingen svårare utmaning än en markliggande bom eller ett 30 centimeters hinder. Älskade lilla Galishimo. Vad du fick mig att skratta.  


Någon annan vecka skötte han sig perfekt på löslongeringen. Han visste ändå precis vad jag ville. 

Jag saknar honom varje dag. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet