Mat och tråkiga bakslag

 Jag ändrade ju mitt matmönster för att gå ned i vikt, som jag skrivit en hel del om, och på helgerna har jag alltid haft föreställningen att det är då jag kan släppa på spärrarna och äta vad jag vill. Det är ju det som gör att man orkar hålla kontroll på maten på veckodagarna - man kan släppa loss på helgerna. 

Det tråkiga med detta är dock att min mage inte gillar helger längre. Jag har haft någon form av magsjuka varje helg i minst fyra veckor nu. 

Mat som jag inte längre verkar tåla: 

Bröd

Mjölk

Pasta

Pizza 

Feta såser

Glass


Mat som gör livet värt att leva: 

Bröd

Mjölk

Pasta 

Pizza 

Feta såser

Glass

Så... i går hängde jag med Anna och Pride på ridhuset och Ebba fick även rida en ridlektion med Galishimo. Jag värmde upp helgen med en otroligt god, färdig, kycklingbaugette och innan vi bytte stall från det lokala ridhuset i stan till att åka iväg till Galishimos stall utanför stan, så köpte jag en färdig korv med bröd till mig och Ebba på macken. Och jag vet att det inte kan ha varit korven som var farlig för magen, för tjejen bakom disken var väldigt noggrann och tog tempen på korven grundligt för att se om den var tillräckligt varm för att ätas. 

Jag kved ändå i magsjuka hela eftermiddagen efter att vi kommit hem. Det borde alltså ha varit baugettebrödet och korvbrödet. Korv brukar jag inte reagera på.  Att kvida i magsjuka på lördagskvällar har blivit lite av ett obligatorium. Kroppen vill inte längre ha processad mat, som det verkar. När jag återgår till mina vanliga rutiner måndag och fredag så rullar allt på som vanligt. 

Men hur överlever man utan Ben & Jerrys glass? 

Jag måste få in mer frukt och har tänkt på att jag gillade GINO när jag var yngre. Skivad frukt i ugn med lite smält vit choklad ovanpå. Det kanske magen tål bättre och ger lite helgkänsla? 

Och är det kanske inte lite bra att magen börjar protestera? Tänk om jag varit lite födoämnes-allergisk och haft svårt med vissa födoämnen men aldrig riktigt insett det för att jag gett kroppen en jämn ström av skit som den aldrig riktigt hunnit återhämta sig ifrån? 

Är det kanske ett friskhetstecken att kroppen plötsligt börjar säga "HELL NO!" när jag äter det jag ätit förut? 

Blir det inte lättare att äta bra nu? 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet