Hur reagerar Galishimo på musik?


 
Ja, vi har ju en högtalare med bluetooth i ridhuset och jag rider ofta där när ingen annan är där, så jag har gott om tid att välja musik och även känna av hur Galishimo reagerar på den. Och jag måste säga att JA, Galishimo reagerar olika på olika typer av musik. Första gången jag märkte det var när vi tränade att stå i ett läskigt hörn ganska länge, och då nådde inte mobilen och högtalarna varandra och musiken började lagga. Då tittade han mot högtalaren och blev väldigt brydd. Jag har märkt när jag ridit och musiken laggat att han hajjar till när rytmen inte följs. Han kan upptäcka det före mig så jag är övertygad om att det inte är jag som påverkar honom. Jag har löst det genom att lägga ifrån mig mobilen bredvid högtalaren så musiken inte ska hacka eller lagga, när jag rider. 

Han blir även orolig av musik som kategoriseras som "disco remix" med lite "puls" och gälla röster och kan stanna till och frysa och jag kan behöva driva lite. Jag kan säga att den låt han ogillat allra mest hittills har varit DJ Gotta Love Story Remix (du hittar den HÄR på youtube) som har upbeats, exempelvis vid 1 min 30 sekunder då takten plötsligt spinnas upp och det gillar han inte alls. 

MEN, gott folk, soft music. Soft music. Det gillar han. Ballader. Mörka röster. Mysmusik. Chillmusik. Typ mjuk musik med lite gitarrplock och långsam puls. Och jag ser inget behov av att träna honom att gilla disco remixes. Vi tänker inte tävla. Som den här låten I will wait, med The Mayries. Den är en bra start att lyssna på innan jag sitter upp. Med ett leende. 

Söta, känsliga häst...

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet