Galishimo suger som läromästare


 Galishimo fick vara läromästare åt Ebba i lördags. Jag värmde upp honom och galopperade honom och kände att han var mjuk och fin i kroppen innan Ebba satt upp. Jag vill inte att han ska ha några spänningar innan hon börjar rida. 

Sedan tappade jag en dynggrep mot plåtväggen så det small till och Galishimo sprattlade till och Ebba tittade anklagande på mig: 
"Du är aldrig försiktig när andra sitter på din häst! Bara när du själv sitter på honom!" och jag fick be gruvligt om ursäkt både en och två gånger. Sedan höll jag mig lydigt undan både grepar och plåtväggar.

Sedan skulle jag väl vilja summera Galishimos uppdrag som läromästare med att han periodvis gick som en kratta. Han kan verkligen, verkligen, gå som att han aldrig blivit ordentligt riden. Huvudet upp och noll framåtbjudning och ena örat fram och andra örat bak. Hans första test när någon ny sätter sig på ryggen är om han kan strunta i vederbörande. En riktig rövhatt. Han höjer inte självförtroendet hos någon. Och när jag själv sitter upp och ska visa att han visst kan böja sig för vänster skänkel och att han visst kan söka sig nedåt mot bettet, så går han genast som ett ljus så jag får knappt ens utrymme att visa hur jag korrigerar honom. 

En fjäderplockare. I dess renaste form. 

Fast Ebba fick lite tips och slutligen så gick han faktiskt fint och rund i formen och hon kunde träna på öppnor efter långsidan, precis som hon frågat efter. 

Åtminstone i höger varv. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet