Promenader och hästhår överallt



Tredje promenaden på tre dagar och jag börjar känna igen mig själv! Det var enkelt att kliva upp 05.00 i morse och jag kände mig mycket mer utvilad på morgonen. Jag är mycket gladare än innan. Jag stannade av länge och lyssnade på vårfåglarna och kände morgonsolen värma mig i nacken.  Jag joggade lite lätt i varje uppförsbacke för att känna hur jag reagerade på att bli lite mer andfådd. Jag blev lite yr men det gick snabbt över. Till frukosten lade jag till en liten efterrätt med jordgubbar, clementiner och vispgrädde . Jag passade på att byta sängkläder och slänga in lite tvätt i maskinen, som jag inte orkat ta itu med på länge.

Igår kväll använde jag den lilla billiga dammsugaren från Biltema och städade upp bilen från Galishimos alla vita hästhår. Det gick snabbt och smidigt. Två westernpaddar blev grundligt rengjorda också med dammsugaren och det allra mesta hästhåret och dammet försvann.

Den där svarta padden… den där svindyra märkespadden jag köpte, för typ 1800 kr? Ja den här alltså..
Den är för hård och tjock för Galishimo. Jag kunde inte för mitt liv begripa vad det var som gjorde att sadeln gled fram hela tiden igen. Jag trodde att Galishimo blivit tjock av för lite träning och att det var därför sadeln lättade bak och grävde in sig mot hans manke i galoppen. Jag grät och förbannade mig själv som varit så trött att Galishimo blivit för tjock för att ridas. Sedan så sov jag på saken och började fundera på om problemen kanske uppkommit när jag bytte till min nya pad? Sagt och gjort. Jag bytte till mina ordinarie billiga paddar för typ 360 kronor som består av lite fleece och teddy. 

Problemen försvann. Sadeln håller sig på plats. 

Tadaaa! 

Så nu har jag en svart, jättefin pad för ca 1800 kronor... knappt använd, som jag överväger att göra mig av med. Men jag hoppas att den sitter bättre om Galishimo går ned i vikt ytterligare. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback