Snart fem dagars ledighet!

Yes! Jag klarade denna arbetsdag och är väldigt nöjd. Jag har färdigställt ett motionssvar som ska upp till kommunfullmäktige, en utredning som jag mer eller mindre jobbat med i ett år nu.
"Nu kan du ta det lugnt, så tar jag över." sade ledningssekreteraren och jag kände mig tio kilo lättare när jag äntligen kunde lämna ifrån mig utredningen.

Jag har förresten en ovana att skilja så strikt på jobb och fritid att jag ibland inte förstår varför jag är trött på min fritid, fast om jag tänker på vilket jobb jag utfört under en arbetsvecka så är det inte konstigt alls. Nu när jag varit trött och småkrasslig ett tag så kom jag på att jag behöver bli bättre på att prioritera återhämtning, så jag har tagit ledigt onsdag och fredag. Eftersom torsdagen är röd så innebär det att jag strax får fem lediga dagar på raken. Det blir riktigt välbehövligt!

Ibland kan jag avundas de som har barn. Eller inte barnen just, men föräldraledigheten. Att familjen får betyda så mycket att man har rätt att ta nästan två års sammantagen ledighet per barn.

Jag hade kunnat tänka mig att ta lite hästledighet. Jag köper en till häst, och för att kunna genomföra en rimlig omställning, så får jag betald ledighet från jobbet första året, av samhället, och kan sedan ta ut lite dagar här och var, när det behövs. Jorden är ju redan överbefolkad så då kan man väl stimulera några barnfria val också? Det är ju inte så att jag inte bidragit till samhället med mina 16 års skattebetalda heltidsjobb...





Kommentarer

  1. Bortsett från att precis allt med att kalla det just "föräldra_ledighet_" är helt missvisande. Alla typer av förvärvsarbete är mindre jobbigt än att vara själv hemma med småbarn, jag lovar. Det är definitivt den som får gå till jobbet, dricka varmt kaffe, gå på toa ifred och prata hela meningar med andra vuxna som har den lätta dealen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHAHA! Ja jag har märkt hur gravida väninnor skrattar allt för länge om jag säger "Men nu blir det väl skönt med lite föräldraledighet?" hehe... Uppenbart är det inte så lätt att vara ledig om man blir väckt varannan timme dygnet runt.. ;)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback