Ett superpass!

Ursäkta den dåliga bildkvaliteten på ridbilderna numera. Det finns en väldigt bra förklaring, och det är ju att min ridrädsla lagt sig ett snäpp, likaså har Galishimo blivit lite tryggare i sig själv, så då är det förstås en naturlig utveckling att Björn inte står med oss på ridbanan, utan på läktaren. Annars har jag ju ridit nära Björn från början, och sedan gjort "utflykter" längre och längre ifrån honom. (Hemmaridbanan och ensamma uteritter klarar jag fint, men just utflykterna till ridhuset kan vara lite spännande.) Men nu är han uppe på läktaren från början till slut och då klarar inte mobilen att filma lika skarpt längre. Och alla vinklar blir ju därmed snett ovanifrån. Inte var jag mindre glad för detta!



Dessutom var ju Galishimos klippa, angloaraben Pride, med på ridbanan, så helt ensam var han inte! Men jag fortsatte öva på Galishimos egentrygghet och vi var noggranna med att INTE följa efter Anna och Pride eller göra samma övningar, utan rida lite kors och tvärs så Galishimo inte skulle hinna engagerade sig i sin hästkompis.

Dessutom fick jag till en riktigt trevlig trav en liten stund. Jag är helnöjd.


Alltså jag jobbar med sitsen just nu och det är så otroligt svårt. Framför allt vill jag ha bort min svank och vinklar därför fram mitt bäcken, det som händer är att jag tyvärr börjar krumma med ryggen och sätta mig i stolsits. Då drar jag bak skänkeln lite för att komma ur stolsitsen och HOPPSAN så har ena handen släppt efter för mycket på höger tygel och varför ställer sig hästen åt vänster, kanske för att jag sitter ojämnt med sittbenen och NU SVANKAR JAG IGEN, och så vidare... 

Jag är som ett torn av vingliga klossar och rör man en kloss börjar alla andra klossar vackla. Men det är nog därför ridning är så roligt!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback