Glad, bara

Dagen efter flytten gick jag ut på en härlig höstpromenad med en av tjejerna i det nya stallet, och hennes häst. Ingen av oss red, utan vi ledde våra hästar. Vi gick bokstavligt talat över stock och sten. Galishimo följde snällt efter mig som en hund. Han var lugnare än någonsin. Vi klev över fem eller sex stockar och han hoppade lydigt över dem och väntade på mig utan att dra iväg efteråt. Han brukar ju "sprattla" och härja lite, men han var nu helt lugn och gick med huvudet sänkt. Hans blick var så lugn. Hela han var så lugn. Jag tror verkligen att han trivs när han får leva med en flock hästar.

Sedan tog vi in hästarna i stallet och pysslade med dem. Tjejen bjöd mig på en kopp kaffe från en termos. Flera tjejer har stannat och pratat och hälsat mig varmt välkommen. Tempot är mycket lugnare i det här stallet. Det verkar vara många som gillar att vara ute i skogen och njuta av vädret med sina hästar. Några hästar är stora godmodiga kallblod med långa manar och rufsiga hovskägg. Som designade för att vara ute i norrlandsskogarna. Sedan finns det två ovanliga prickiga knabstruperhästar där. Jättecharmiga. Många verkar rida westernridning också. Det hålls kurser i westernridning på våren, och det finns westernutrustning vid ridbanan.



Det här ska bli vår nystart. Nu ska jag slappna av mer och så ska vi sikta på att vara ute i skogen en hel del. Vi ska njuta av naturen och vädret och lämna det andra åt sidan över vintern. Ingen dressyr, inga prestationskrav. Bara rida och ha trevligt. Få frisk luft. Njuta. Återhämta oss. Lära känna trevliga människor. Och hästar.

Jag ringer till pojkvännen från stallet för att berätta hur bra jag haft det, och när han svarar så är han ute och går på långpromenad med min hund. Han börjar gilla henne mer och mer och backar inte för att ta ansvar över henne. På eftermiddagen åkte vi och handlade. Han köpte terven ett nytt koppel, en ny filt, och underlägg till hundmatstkålarna.
"Båda mina tjejer måste ju ha det bra."log han.

Så glad som jag känner mig nu, har jag inte känt mig på länge.

.
Galishimo spanar in den nya spiltan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet