Första uteritten!


Jag och Galishimo var på vår första uteritt idag! Vi har ju aldrig ridit ute då jag inte har känt att jag litar på honom, men nu har han ju fått "vinterdäck" på fötterna och är redo. Vi har bytt miljö och stallet är fullt av nya människor och nya hästar. Om det är någon gång jag ska satsa, så är det ju nu.

Så... jag satte på hjälmen och säkerhetsvästen, skrattade nervöst inför tjejen och hennes häst som skulle följa med, och så satte vi igång. Och jag måste säga att Galishimo skötte sig fantastiskt. Han var full av energi och tyckte att allt var väldigt spännande. De första fem hundra metrarna så kändes det som ett helt galet projekt för han skrittade inte, utan han trippade, studsade och skuttade framåt med stora ögon. Men hela tiden höll vi oss nära den stora, trygga, äldre hästen. Den hästen gick bara lugnt och långsamt, med sänkt huvud, och den sneglade på oss, med lite sömnigt frånvarande blick. Sedan fattade Galishimo poängen, så efter ungefär 20 minuter, så började han faktiskt skritta nöjt, och titta sig omkring.Vi var ute en hel timme och till slut så kunde jag nästan släppa tyglarna och bara åka med. Han gick så fint.

"Vilken otroligt fin unghäst du har!" utbrast tjejen som guidade oss med sin trygga häst och så tillade hon:
"Jag blir så imponerad av honom, jag kunde inte föreställa mig att det skulle gå så här bra."

Själv var jag lyckligare än någonsin. Det var så kul att äntligen känna sig trygg tillräckligt för att våga rida ut med Galishimo. Och han verkar lugnare och trevligare än någonsin... man ser det till och med i blicken, på honom. Han mår bra nu.



Det går bra nu...





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet