Stallbytet blev räddningen

Jag har det ju lite kämpigt nu med dubbla stallhyror, och dessutom dubbla stalljourer. Jag måste hålla ordning på de dagar jag ska packa hö i Galishimos nya stall och har dessutom kvar jourer i gamla stallet två mil bort eftersom det var ett kollektivstall där man hjälptes åt gemensamt, och då det dessutom var två månaders uppsägningstid. Så det går lite pengar och lite resor fram och tillbaka, fram tills nyårsskiftet.

Men det var så värt det. Så. Värt. Det.

Både jag och Galishimo trivs så bra i det nya stallet. Vi får massor med hjälp. Varje helg har två tjejer ställt upp med sina hästar för att hjälpa mig och Galishimo ut i  naturen. Och vilken hjälp vi får sedan! De är helt prestigelösa. De pratar bara om vädret och tillvaron i stort, och de ser till att sina hästar mår bra. De tycker att Galishimo är jättefin och de har inga problem med att jag kan vara lite feg med att sitta på honom.
"Lär dig sjunga 'Love me tender' med Elvis Prestley för honom! Då tvingar du dig själv att andas långsamt och ha en lugn och mjuk röst!" tipsade en tjej glatt när Galishimo blev lite nervös ute i skogen, och jag -som följd av detta -blev nervös uppe på honom. Sedan insisterar de på att jag ska ta en kopp kaffe och chilla lite efteråt. Det är hur mysigt som helst.

De fattar nog inte själva hur mycket de hjälper mig och Galishimo. Att det är just det där glada och prestigelösa som vi båda behöver för att slappna av. Galishimo trivs också väldigt bra i deras sällskap. Hela han slappnar av, när de är med.
"Man ser i blicken på honom att han börjat landa i sitt nya liv nu." sa en tjej glatt och pekade på honom.

Och hon har så rätt. Man ser på hela Galishimo nu att han mår bra. Hela han mår bra. Han är så lugn och verkar så tillfreds med livet just nu.

Det är värt så mycket...


 







-

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet