Det blev bättre!

Livet är magiskt. Först lever jag i ett liv med en gnagande känsla av olust. Veckor blir månader och år. Jag vet att jag inte mår bra men kan inte sätta fingret på varför. Är det bara jag som begär för mycket av livet, är det bara min rastlöshet, eller finns det faktiskt något bättre där ute? Går jag miste om något annat? Har jag typ någon slags 30-års-kris?

Så.. drar man ett djupt andetag och separerar, blir bostadslös, hamnar i ett hål av stress och livet blir mycket sämre än vad det någonsin varit tidigare. Ekonomin blir svårare. Man är inte lika obrydd som när man var yngre, och förändringarna känns svårare nu efter att man passerat 30. Jag frågar mig själv varför jag gör som jag gör, vad hela poängen med det hela är.


Jag och pojkvännen besökte pappa och hans sambo lördagskvällen. Vi sov i en timrad stuga som vi värmde med kamin.... Det var riktigt mysigt. Men det blåste ordentligt under natten och flera träd blåste omkull...

Sedan kommer den. Poängen. Jag träffar nya människor, skapar nya förutsättningar, ett nytt hem, en ny budget. Hjärnan återhämtar sig och jag sover bättre, koncentrerar mig bättre, klarar bakslag bättre. Jag träffar en ny man som kompletterar mig bättre och jag får ett härligt sug i magen varje gång han gör något, eller säger något, som lyfter mig. Jag äter bättre. Jag stressar mindre. Jag känner mig mer tillfreds över livet.


Pricken över i:et, som jag verkligen inte reflekterar över förut, verkar vara att byta miljö med Galishimo för att få en nystart. Jag har inte vantrivts på det andra stallet, men i detta stall får jag så mycket hjälp, och det är så otroligt värdefullt. En tjej gick ut med sin häst idag igen, och jag fick rida bredvid med Galishimo. Det har blåst och stormat och flera träd har blåst omkull över natten. Galishimo är lite skärrad över blåsten och träden på vägen, men han håller sig verkligen i skinnet. Han är så snäll nu! Det blev verkligen kanonbra med skor och broddar nu när det är så halkigt ute också, han knallar på med ett järngrepp om isen, och halkar aldrig! Tjejen bredvid mig är så lugn och tycker bara att det är trevligt. Så jag fick en ridtur igen. Det blev en otroligt värdefull ridtur för mig. Att få rida honom igen och märka att ingenting händer. Visst sprätter han till ibland och hoppar lite, men det är helt under kontroll och han är trevlig att rida. Han löser saker. Min fina ponny.


.

Kommentarer

  1. "Efter regn kommer solsken" en gammal klyscha men sååå sant :) är verkligen så glad för din skull. Kramar /H

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet