Ledövningar med Ares!


Hur lycklig blir jag inte av denna underbara, underbara häst? Vi har tränat öppnor och bakdelsvändningar och skänkelvikningar från marken igen, och jag kan knappt förstå att Ares är så duktig i alla uppgifter han får, trots att han bara är 3 1/2 år gammal. Han har så fina rörelser och får lätt till bra kliv. 

Jag fortsätter longera som vanligt, men jag har börjat minska volterna lite i galopp, till ca 15 meters volter, och vad händer då? Jo då samlar han sig i galoppen för att kunna ta sig genom volten, utan att falla utåt. Tänk vad mycket även helt vanlig longering ger, om man gör det regelbundet. Det blir jättetydligt att Ares kortar upp sig, får nacken som högsta punkt, och sätter under sig ordentligt för att klara av att galoppera på en mindre volt. Nu låter jag bara honom kämpa ett mindre varv då jag står helt stilla i mitten, och sedan springer jag med honom och ger honom större yta igen. Magkänslan jag får av att jobba med honom är fantastisk. Så långt över vad jag förväntat mig. Varje vecka. Alltid någon nyhet. Alltid en oväntad förbättring. 

Jag känner mig mycket bättre med hästar än vad jag någonsin känt mig. Bara för att jag haft turen och fått en ponny som har det lite lättare för sig. 



Tack Ares för att du gjort hästhantering så rolig! Tack tack tack! 



Så här ser öppnorna ut. Han går lite överställd men hallå, 3 1/2 år gammal och fullt fokuserad. Detaljerna fixar vi sedan. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet