Första besöket i ridhuset

 


Åh, vad jag var taggad att åka till ridhuset med Ares! I lördags fick han lite extra mat i transporten och verkade vara sitt vanliga, lugna jag när vi stängde ramp och lucka. Han verkar vara redo att åka till ridhuset, helt enkelt. På söndagen gick han in lika glatt och snällt som vanligt och då passade vi på att åka iväg. 

Men vi fick lite otur. Nya ridhuset var fullt av hinder och två hopphästar i full gång, Ares blev orolig över alla intryck, och särskilt ryttaren som smackade på sin häst ljudligt. Så vi fick avvika och gå ut och ta lite frisk luft. Ares var nu lite upphetsad och gnäggade högt och ståtligt och gjorde sig så stor han bara kunde. Sedan funderade jag på det gamla ridhuset, men då måste vi gå in igen i en slags ekande vagnshall och åter passera det nya ridhuset och där galopperades nu hopphästan med dundrande ljud. Även i det gamla ridhuset galopperade en häst runt.  Det kändes som om det skulle kunna skapa onödig stress hos Ares.

Det var helt enkelt bara otur med tid och timing. 

Jag och Jonatan gick tillbaka med en jättestor och hingstig och upphetsad ponny till hästtransporten igen. 
"Ni måste skämta? Är detta allt? Ska vi åka hem redan?!" såg Ares ut att säga, men gick sedan in snällt.

På vägen tillbaka kändes jag lite omotiverad och jag insåg ju att det är bättre att åka dit tidigt på morgonen och inte vid 11.00-tiden på dagen. 

Vi får göra om, och göra rätt, helt enkelt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet