Spara Med Glädje

Jag skrev ju ett inlägg i juni om att jag försökte spara pengar för att äga mitt liv, jag ville inte ta lån och jag funderade på en ny bil. Jag hade då 38.000 kronor som jag lagt på bonuskontot. Jag har kämpat vidare och jag har nu 57.000 kronor på bonuskontot. 

Det är ganska lätt att spara pengar. Man behöver bara döda sin livsglädje och sina ambitioner. För en väldigt lång tid. Man reser ingenstans för att njuta av livet. Man avrättar varje önskan till spontan vardagslyx, och i stället för att titta på hästannonser och bilannonser så stalkar man personer med bättre ekonomi än vad man själv har, på facebook, och muttrar över dem i smyg. Och så ringer man till sin familj och säger upprört "Vart FÅR alla sina pengar ifrån?!" så att saliven flyger. 

Och så slipar man, spacklar och målar allt i hemmet som behöver fräschas upp så det blir "ganska bra" i stället för "lite skabbigt", men aldrig till den nivån så man uppnår "sprillans nytt!". 

Jätteenkelt. 


 För 57.000 kr får jag en dieseldriven Honda CRV som är fem år yngre än min nuvarande men som har gått 2000 mil längre. Alltså inget superuppköp. Jag får spara vidare... 

Dessutom vet jag inte riktigt hur det går med mitt mål om en Hyundai Santa Fe då jag tagit måtten på den och inser att den inte ryms i mitt pyttelilla garage. Hondan ryms ju med nöd och näppe. Om jag verkligen vill ha en Hyundai Santa Fe så får den bo utomhus, vilket känns lite trist vintertid. Det blir kanske bara en nyare variant av min Honda. 

Så man kan summera det hela med att jag är sur över att jag sparar pengar till något jag inte vet om jag vill ha ännu. 

Jag kommer i nuläget inte att bli berömd författare till böcker som heter "Spara med glädje" eller "Lyckan i att inte ta lån". Titeln på inlägget var ironisk. Man kan inte spara med glädje! HA! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet