Man mår bra av att hjälpa andra

 I helgen har jag varit i Umeå och hjälpt brorsan och hans familj att rensa lite. Både han och hans fru är väldigt drivna karriärister inom sina yrken, och är även väldigt drivna i deras fritidsintressen, men allt har ju ett pris, och satsar man väl inom ett område så får andra saker stå åt sidan ibland. Och det är där jag kommer in. De hade omvandlat deras lilla inglasade altan till ett förråd, vilket är tråkigt på ett så sött litet uterum, och jag hade erbjudit mig komma med hästtransporten och sortera vad som ska vara kvar och slänga det som slängas bör. Brorsan är inte så bekväm att knussla sig genom rondeller och fartgupp genom Umeå med ett släp heller, och där kommer jag ju verkligen till min rätt. Efter tre år med hästtransporten från stallet, genom Skellefteå, till ridhuset, på regelbunden basis samt ett års BE-körkort, så är jag fullt bekväm med att ta mig dit jag tänkt med släpet. Både framlänges och baklänges. 

Så jag åkte dit i helgen och hade kvalitetstid med hela familjen, och så rensade vi och körde iväg det som brorsan inte ville ha kvar längre. Efter jag sovit över där en natt hade jag fortfarande lite feeling, tog på mig hörlurarna, lyssnade på en bra ljudbok, och skrubbade upp altanen och putsade fram lite sparade småprylar. Det blev hur sött som helst. Brorsan och familjen blev jätteglada. De fick ju i princip ett rum till! 

Brorsan tyckte att jag inte nödvändigtvis behövde hålla på så nitiskt med deras lilla altan men han missade ju själva poängen att man själv mår bra av att hjälpa andra. Att det inte är "självuppoffrande" utan att det är "självgenererande". 

Jag har ju varit omåttligt nöjd hela helgen... 


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet