Förvänd galopp - han gjorde det igen!

 Jag kunde inte låta bli att testa förvänd galopp även idag. Han gjorde det igen. Gång på gång så fattade han klockrent med rätt galopp, från trav eller skritt, jag kunde välja själv, och så tuffade han lydigt på i den förvända galoppen. Han var enkel att svänga och till slut så galopperade jag honom i en 8:a där han fick gå förvänt det ena varvet och rättvänd det andra. Och så stannade jag. Och klappade. Och gosade. Och matade. Jag försöker göra så lite som möjligt nu i början för att det inte ska bli en tråkig övning för honom, så avbrotten blir många och långa. Men ändå. Han gör det! 


(Det ska synas en liten kortfilm från youtube på mig och Galishimo här ovan. Tittar man i mobilen och saknar filmklippet så kan man kolla om man kan klicka på texten "visa webbversion" i blå text längre ner på blogginlägget. Den brukar finnas nästan längst ned under den blå knappen som heter "Startsida" ) 

Så var det med den saken. Nu har jag alltså en häst som kan gå förvänd galopp och dessutom går bra att svänga i den förvända galoppen, med små hjälper. Jag trodde det skulle ta flera veckor. Men jag märker att mina tidigare övningar i form av bogförflyttningar i hörnen i galopp, som jag gjort i flera veckor, på något sätt byggt upp honom rätt, för rörelsen känns snarlik. Jag svänger honom ju inte med inner tygel när han går förvänd galopp, det känns som att jag bara stör hans flow, så jag plockar in bogen i svängen i stället. Det gör jag mest med vikten. Bit efter bit faller på plats. 

Jag är så nöjd över denna säsong! Jag hoppas han hittar lugnet att göra förvänd galopp och jobba likadant i ridhuset till vintern också. I början är han ju lite mer spänd men han har ju blivit lugnare även där, så det känns inte som ett omöjligt mål. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet