Smurfblå mysdress

Han har skickat mig blommor på arbetet. En vacker, påkostad höstbukett. Kollegorna har kommit in och beundrat blommorna. Och luktat på dem. De har stått här på kontoret i en vecka, nu.
"Hur bar du dig åt för att få de där?!" har Maria nyfiket undrat och bett om en handbok i ämnet.
 
Fast det är ju inte jag som 'burit mig åt'. Det är ju han.

När han jobbat i södra Sverige några dagar, så har han återvänt med lite fin belgisk choklad åt mig. Vi har dejtat varandra i snart två månader och varje gång har det fortfarande känts lite spännande och speciellt att få träffa honom. Vi går ofta ut. Han bjuder ofta ut mig. Han gör allt rätt.
  
Fast jag har varit lite... otrygg. Jag har klätt upp mig och funderat länge på vilka kläder jag ska ha. Jag har sminkat mig omsorgsfullt. Jag har försökt att inte prata för mycket, inte prata för lite, inte gapskratta för mycket, inte vara för sval. Inte vara otillgänglig fast inte heller integritetslös. Jag har försökt vara nyfiken men inte påträngande. Jag har bara velat ge ett gott intryck när vi träffats.
 
 


Men det har känts extra bra när jag äntligen börjar slappna av. När jag börjat våga bjuda hem honom. När jag äntligen kunde ta på mig min smurfblå mjukisdress och kura upp mig i sängen trots att han är med. När vi kan sitta och slösurfa lite bredvid varandra. När vi kan titta på en dålig film tillsammans.

När jag kan dra jättedåliga skämt
och vågar skratta åt dem så jag grimagerar illa
och vrider mig. I mjukisdressen.






Galishimo har skött sig ovanligt fint i helgen också. Jag har varit ute och promenerat med honom i det fina höstvädret. Han har skött sig fint i trafiken. Han har gjort allt jag bett honom om. Han har varit en riktig guldklimp... tiden har flugit iväg när jag varit med honom. Han är fortfarande till salu, men ingen har ringt. Det känns lite skönt att ingen har ringt. Jag slipper stå inför ett snabbt beslut.
 
.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet