Allt är bra

Det går bra nu. Jag har ju varit hos banken och fått ett extralån. Nu har jag kunnat köpa belysning, hela två stycken tallrikar, och annat. Till min lilla etta. Äntligen, säger jag bara. Äntligen, äntligen... Nu ser det ju faktiskt ut som att har ett hem. John har letat fram lite saker från förrådet såsom vattenkokare och nattduksbord. Han har skänkt en ny skärbräda, sopkorg och gett mig en bra kniv. Vinglas har jag också fått. I inflyttningspresent. Det blev bra. Allt blir bra. Jag skäms inte längre för hur det ser ut här hemma. Nu kan jag bjuda hem folk. Nu kan jag bjuda hit vänner. Det tog bara sex månader innan jag var där. Vi har firat och ätit gott hela helgen, han har gjort hemlagad potatismos med palsternacka och vi har ätit lammstek och fläskfilé. Det gör väldigt mycket för själen att känna att man trivs hemma. Sedan är det ju helt fantastiskt att jag träffat denna fina man. Helt otroligt. Vad jag har tur....

Jag blir gladare och får mer energi. den där blommiga tapeten vid sängen ska målas över med en matt mjuk färg av brun-grå hampa, så småningom. Jag har redan valt ut färgen. Ska bara vänta till nästa lön.





Jag var inte heller särskilt sugen på att rida Galishimo i helgen heller. Så jag fortsatte leka med honom. Linor är verkligen inte nödvändiga. Han är ju så inställd på att göra rätt. Så vi lekte med annat i stället. Fritt i ridhuset. Han var entusiastisk och ville hela tiden göra rätt. När jag sa skritt så skrittade han runt mig, när jag sa Galopp så gjorde han det, när jag sa stopp så gjorde han det. Han flyttade sig baklänges, sidvärtes, överallt där jag pekade. Utan någon lina någonstans. Med öronen framåt och tindrande blick. Leken var ju rolig.

Till slut fick vi publik.
"Alltså jag kan inte BEGRIPA hur det är MÖJLIGT att en så ung häst kan vara så lydig... det är nästan så att jag inte tror mina egna ögon." sa en stalltjej och fortsatte:
"Fattar du hur fin han faktiskt är!?"

och nej, när jag gjorde de sista stallrutinerna för kvällen så tänkte jag efter på de orden. Nej, jag fattar nog inte hur fin han är. Jag blir hemmablind och fokuserar bara på ridningen som är lite jobbig. Jag glömmer bort hur samarbetsvillig han faktiskt är. Det är inte självklart att man kan ha en häst lös i ridhuset och förvänta sig att den går styra med rösten och att han kommer så fort man ropar.

Kommentarer

  1. Katarina, jag tror att din fina kille kommer göra allt för dig om du bara ger det tid och ännu mer tålamod, min egen Arabpojke var sen i utvecklingen och ville inte alls ridas in vid 3 års ålder...köpte honom vid 4 års ålder och han var mer i luften än på marken, jag har haft många hästar och bla flera Arabhästar tidigare men INGEN som den här, vi kämpade på och i dag har vi vart tsm i 11 år och min Arabpojk är den tryggaste, coolaste som jag litar på till 100% Jag hoppas du har möjlighet att behålla din prins och få uppleva det jag gör med min :) Kramar.

    SvaraRadera
  2. Åh, det är du som har the famous Arthur?!? Vilken ära att få svar från just dig. Nu blev jag verkligen inspirerad! Tack!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet