Vilken inriktning har du?



På sista tiden har jag fått frågan:
"Vilken inriktning ska du ha med din häst nu? Western?"
(eftersom jag har westernsadel).

Jag har inte bestämt mig ännu.

Grejen är ju den att varje inriktning inom ridning är lite av ett politiskt parti. Om man gillar western så måste man i princip anamma hanteringsmetoden "Natural Horsemanship" eller "NH" som det kallas, och man måste då dela värderingar med alla andra som utövar detta.

Om man gillar engelsk dressyr så behöver man inte anamma NH utan då utövar man logik, system och konsekvens. Och hjälptyglar om så krävs.

Om man kör klassisk ridkonst så ska man inte gilla inspänningstyglar (hjälptyglar) och det är väldigt viktigt att utöva Harmoni med hästen, eller så MÅSTE man vilja öka sin kommunikation med sin häst. Det anses vara lite av en livsuppgift: Att bli ett med hästen.

Med varje inriktning så följer det vissa kulturer och åsikter. Som man helst måste dela. Annars är det något konstigt. Tycker andra.

Ibland får jag lust att bara ställa motfrågan: "Men kan jag inte bara få RIDA?!"

Jag är skitnöjd med min Pellefant just nu. Vi gör inget särskilt. Vi rider bara runt och gillar läget. Precis som jag önskat och hoppats. Måste säga att jag (med nyputsade ridstövlar och noggrant utvald outfit) lägger mycket stor stolthet vid att vi nu travar runt i ridhuset. Jag måste säga att jag tycker Galishimo också verkar ganska stolt över denna prestation. Han verkar inte heller ha något krav på utveckling eller spetskompetens just nu. Han kommer glatt varje gång jag ska hämta honom i hagen. Han tuffar hela tiden omkring, med en glad uppsyn, och repeterar det han redan kan, med mig.

Det räcker för mig just nu. Mer än väl.



Nästa gång ska jag svara att vi kör LCHF-metoden:

"Lookin´Cute, Havin´ Fun!"



.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet