Flera framsteg

Det blåste ute idag, och Galishimo var på helspänn. Han skyggade i hagen, spratt till när jag skulle in med honom i stallet, och kunde inte stå stilla med alla fyra hovar i marken. Han blev rädd för de andra hästarna och började nervöst ruska på huvudet och tugga överdrivet frenetiskt på bettet. Han stirrade storögt på allt som kunde tänkas farligt och sparkade och bockade.Tydligen släpper han pälsen nu och tydligen kliar det något vansinnigt, för han blev alldeles nipprig av glädje av att bli ordentligt kliad på kroppen.

Jag hade glömt att boka ridhuset också. En annan dressyrryttare var där och red runt. En ryttare som jag kanske inte känner mig helt bekväm med eftersom jag inte känner henne.

Jag brukar bara låta min mamma och min sambo se på när jag rider. Jag vägrade sitta upp inför uppfödaren när jag fick låna sadeln. Jag har varit alldeles för spänd och sårbar för att blotta strupen inför någon annan. Idag var Galishimo som en liten förskräckt sprattelgubbe, och inte helt lätt att få kontakt med heller.

Och vad gjorde jag?

*trumpetfanfar*

Jag tågade in i ridhuset, tog emot lite tips från den andre dressyrryttaren, och lät Galishimo bocka av sig alla spänningar. Sedan satte jag mig upp i sadeln. Trots alla störningsmoment. Trots den andra ryttaren som jag inte gärna ville visa mig rädd inför.

Och så red vi runt lite. Jag och Galishimo.

Jag satte mig upp för att jag litar på honom. Jag satte mig upp för att jag vet att han alltid vill göra sitt bästa. Detta hade aldrig hänt för två månader sedan. Inte en chans att jag skulle låta någon se mig rida Galishimo. Inte en chans jag ens skulle sitta upp när han var så sprättig. Men nu litar jag på honom.

Ganska snyggt red vi också. Faktiskt. Tyckte jag.

När jag gick ut ur ridhuset efter ridturen så tackade jag det andra ekipaget för att de visat hänsyn. De hade hållit sig i skritt och inte ridit så nära oss.

"Ja, och vad fint din unghäst gick!" sa dressyrryttaren och fortsatte:
"Han ser ju så mjuk och fin ut!"

Jag är så stolt. Så obeskrivligt stolt. Underbara unghäst!




.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet