Jag är inte odödlig

Jag kunde inte riktigt sluta tänka på lördagens nöjes-pass på gymet. Det kändes väldigt bra. Väldigt. Bra. Jag har ju gått ned åtta kilo i vikt så jag känner inte obehag över att gå dit. Brösten skumpar inte längre när jag joggar. Jag känner mig inte tung. Ärligt talat så känner jag mig smashing. Det var skönt att känna musklerna också, i lördags. Hur blodet rinner dit och skapar värme och hur muskeln sväller något, efter sista repetitionen.

Det var skönt att andas också. Jogga. Försiktigt. Bara tre eller fyra kilometer.

Så jag tog flexledigt och åkte till gymet på lunchen. (JA, kära sambo, jag åkte hem och rastade hundarna också. De sitter inte kissnödiga i lägenheten och väntar på matte).

Och det var precis samma sköna känsla idag. Det var skönt att bli anfådd och rosig om kinderna. Det var skönt att känna blodet som jobbade sig till varje muskelgrupp jag tränade. Jag använde små vikter. Bara en tredjedel av de vikter jag hade förut. Tog benpressövningen på blank stång, utan några vikter alls. Känner mig i kanonform, ändå. Kroppen svarar så bra. Övningarna sitter i ryggmärgen. Jag känner mig hemma. Känner mig riktigt själaglad när jag tittar mig i speglarna och ser hur vältränad jag fortfarande ser ut. Vi har inga helfigursspeglar hemma så jag har inte sett mig själv i träningskläder på länge. Jag förutsatte nästan att det skulle se... värre ut.

Det här vill jag inte förstöra. Jag får inte sätta upp höga mål nu och pressa mig. Då kommer det att bli överväldigande för mig, jag har ju hästen också. Men visst ska jag återvända. Och ta det försiktigt. Njuta av min kropp.

Hädanefter ska jag behandla mig själv som om jag vore gjord av glas, när jag tränar.

Inte som om jag vore odödlig.


Hittade förresten en tre år gammal bild. Så där fina muskler hade jag en gång i tiden! Jag hoppas på en nytagen bild på mig inom kort! 


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback