Arabträffen hos Galishimo

Uppfödaren Maggie provade ut en westernsadel till Galishimo. Vi har ju haft ett sadelprobelm, så hon föreslog tidigare en westernsadel till oss. Galishimo såg lite fundersam ut över westernsadeln. Sedan insåg han att det fanns godis att få för besväret, så då var det bara att stå stilla och se snäll ut.



Sedan så frågade jag Maggie om hon ville sitta upp och rida lite på Galishimo, vilket hon tyckte var en bra idé. Så hon satt upp och red. Och red. Och red. Hon travade glatt runt med Galishimo i godan ro, och de såg båda väldigt nöjda ut. Galishimo struttade runt som en liten prins och Maggie satt på som en liten prinsessa. I trav. Jag som aldrig brukar trava. Och inte rida så länge heller. Men Maggie och Galishimo körde på. Utan några bekymmer. De verkade ha ett fullt samförstånd. Han pustade och frustade och pinnade med benen och hade öronen glatt spetsade framåt. Jag har tyvärr inga foton på detta eftersom jag fullständigt tappade hakan.



Känslan av stolthet bubblade upp. Vilken fruktansvärt fin unghäst jag har!
"Det var ju inga som helst problem, det här!" log Maggie när hon satt av en till synes oberörd unghäst. Lite förvånat klämde jag ur mig:
"Jo. Alltså. Det var ju det här med att han faktiskt inte alls var intravad, bara..." log jag och fortsatte stolt:
"Men nu är han tydligen det..."
"Ja nu ser du att han är duktig. Jag slår vad om att det hade funkat med en liten galopp också." log Maggie.

Lite förvirrat klappade jag Galishimo och tänkte fundersamt:
"Så det ÄR alltså bara att tuta och köra..."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback