Renoverat köket!


Det blev inget tränings-boot-camp. Jag har renoverat köket i stället. Jag kom på att min sambo säkert skulle bli glatt överraskad om han kom hem till ett nytt kök, till helgen. Det blir ju lätt, tänkte jag. Jag behöver bara måla stolarna och väggarna och köpa lite pyssel. Det hinner jag när jag kommer hem från arbetet. Det blir ett mysigt kvällspyssel, tänkte jag. Och alla kommer att bli glada. Det blir ju lätt.

Tänkte jag.




Tyvärr så kan jag inte sådär vansinnigt mycket om renovering. Och tydligen så tar det tid. Man måste måla flera varv ibland för att färgen ska täcka. Stolarna, som var mörkt blå, behövde målas fyra gånger innan den mörkt blå färgen slutade lysa igenom. Fyra gånger. Fyra. Gånger.

Ett varv på en stol tog 40 minuter. Gångrar man detta på fyra stolar och ett bord så tog ett varv 3 tim och 20 minuter. Och så fyra varv på detta. 13 timmar och 20 minuter. På kvällstid. Efter arbetet.





Väggarna behövde målas två varv. I brunt och vitt. Det tog också flera timmar. Att springa på affärer, köpa tejp och pillra på med lister, kanter och uttag tog också några timmar. Kortfattat så hann jag -i snitt- sova sex timmar per natt och i övrigt slita häcken av mig.




Sambon visste ingenting om hur mycket jag slet, för att hinna denna överraskning färdigt innan han kom hem på fredagen. Men jag kan lova er att han blev glatt överraskad!



Själv så stirrade jag utmattat på resultatet
efter fem dagars lätt sömnbrist
och funderade på
hur i helvete
jag kunde tro att det skulle vara
enkelt?!


.

Kommentarer

  1. Ha ha. Fem veckors boot-camp. På en vecka. Det blev hur som helst skit-snyggt! /Karina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback