Uppladdning och urladdning

Hela helgen hade jag blivit bortskämd av min mamma. Jag och Mamma åkte på SPA på lördagen och vilade upp oss. Per hade stannade hemma och tog hand om Galo och skickade söta bilder på hur bra dom hade det tillsammans. Det kändes bra.

Kroppen värker fortfarande efter avtrillningen och den fick en chans att mjuka upp sig i ett kurbad med oljor. Jag har faktiskt inte haft ett blåmärke men känner mig underligt öm i magen och har svårt att lyfta vänster ben högt. (JA det känns dumt att gå till en läkare. Inget behöver gipsas. Ingen antiinflammatorisk medicin behövs, och jag behöver ingen smärtlindring... vad kan då en läkare göra? Säga att jag slagit mig ordentligt och ge mig ett intyg på det?)

Denna helg fick själen en chans att vila upp sig, i en ansiktsbehandling, och med hjälp av mammas kakor. Allt kändes bra. Nu är jag redo igen. Nu ska jag och min fina häst börja om igen från början och så ska vi få en nystart. Jag behövde bara hämta andan en stund. Och äta lite mer av mammas kaka. Och kanske lite kaffe och självömkan på detta. Det borde göra susen.

När jag kom hem igen så bestämde jag mig för att prova lite tömkörning, vi har ju tränat på tömkörning 18 gånger förut och denna gång tänkte jag att vi skulle göra det enkelt och inte lämna stallet, utan bara ta det lugnt på ridbanan. Han kan få gå över en bom ett par gånger, men ingenting annat. För säkerhets skull tog jag hjälmen på mig som extra skydd. Men vi ska ju inte rida. Vi ska bara göra enkla utmaningar och bara göra sådant vi klarar av. Bara få till ett lyckat pass. Bara ett endaste ynkat lyckat pass.

Det slutade så här.


Galo sparkade (!) till en förbipassernde vit kon och blev skraj. På ett ögonblick hade han snurrat två varv runt sig själv. Visst har han försökt att vända eller snurra förut men det brukar för det mesta gå att hantera ganska enkelt, om man är på alerten. Men det fungerade inte denna gång. Sedan stod han förtvivlat och stirrade på mig med tömarna snurrade runt halsen. 

Jag gick fram till honom och redde ut honom genom att linda tömarna runt honom som man lindar upp ett garnnystan. Han stod tålmodigt och lät sig befrias. Han har åtminstone förtroende för att jag oftast ordnar upp saker när något går galet. Han står som fastfrusen och väntar på att jag ska fixa till det. Sedan fortsatte vi som vanligt. Hästen till synes oberörd. Själv så låg jag vaken och stirrade i taket länge på kvällen och funderade. Vad svårt det plötsligt blivit.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback