Galo har flyttat till ett nytt stall

Idag flyttade Galo till sitt nya ställe! Ridhus, solarium, ligghalm, en liten lösdriftskoja i en liten lösdriftsflock mitt i smeten. Jag är så glad över att vi fått plats på detta ställe!
Min största skräck var att vi skulle få problem att transportera honom till det nya stallet, eftersom hästar har en instinktiv klaustrofobi till naturen. Jag har både fått erfara och hört talas om hästar som kastat sig ut ur transporter, hästar som vägrar gå in, och hästar som försöker bryta sig ut när de väl är instängda. Så jag var riktigt nervös när jag skulle lasta Galo för resan till det nya stallet.

Per har aldrig varken sett eller hört talas om hästar som exploderar i transporten eller vägrar kliva in, så han har fortfarande inte riktigt föreställt sig allt som kan gå snett när man försöker lasta en tvåårig unghäst. Galo har inte heller sett eller hört talas om att hästar kan explodera i en transport eller vägra kliva in, han heller. Så i stort sett så är det bara jag som är laddad till sprängningsgränsen och skakig från knäna och uppåt. De andra pojkarna bryr sig tydligen inte så mycket.

Som vanligt så visade Galo samma goda nyfikenhet och samarbetsvilja som vanligt. Jag behövde inte ens dra honom i grimskaftet. Han gick in själv. Bara han får fundera och nosa lite, så är det inga problem!




När vi väl kom fram till det nya stallet så välkomnades Galo av sina två nya främmande hagkompisar. De nosade på honom med spetsade öron. Efter att ha busat runt lite så åt alla tre förnöjt från samma höbal. Jag blev varm i hela magen av att se honom bli accepterad så snabbt. Jag såg honom inte ens bli nafsad en gång. Nu är han på ett otroligt bra ställe i en fin miljö med massor av duktiga och engagerade hästmänniskor. Snart börjar äventyret med inridning (och nya saker som jag kan bli skräckslagen över).


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback