Min mamma är hästrädd

Idag hälsade min mamma, som varit livrädd för hästar under hela sitt liv, på hos Galishimo. Med ett litet förläget fnitter och lite urskuldringar så plockade hon upp en borste och borstade honom över hela kroppen. Från topp till tå. Min mamma. Alltså. Min. Mamma.


Jag trodde inte mina ögon. En stalltjej kom in med en av stallets största hästar, som mer liknar en dinosaurie än en häst, och helt otroligt nog så vågade mamma faktiskt gå fram och klappa denna brontosaurus på huvudet. Lite nervöst klappade hon monstret och han tittade vänligt på henne med ögon stora som biljardkulor. Sedan vände hon sig om och tittade på Galishimo.
"Alltså om man JÄMFÖR dem så har du ju faktiskt en ganska liten häst." sa hon fundersamt. Sedan tog det inte länge innan hon faktiskt vågade leda runt Galo på ridbanan.



"Tänk på honom som en stor hund!" försökte jag, eftersom min mamma är hundinstruktör, och då trillade poletten ned på riktigt. Mamma blev plötsligt mer bestämd, rak i ryggen, och vänligt och bestämt korrigerade hon honom. Det var helt underbart att se. Min lilla mamma som alltid varit så rädd för hästar, leder runt ett arabiskt fullblod. Och hon säger dessutom till honom att uppföra sig. Och dessutom lyssnade Galo respektfullt på henne. Helt underbart.


Mamma hanterar en unghäst. Livet är förändring

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback