Hästprataren

För första gången hade jag och Galo ett äkta samtal. Jag lovar. Jag hörde varje ord och vi hade en fullständig dialog med varandra. Ja. Vi pratade faktiskt med varandra. Första dialogen någonsin med min fina häst. Det är alltså sant. Man kan prata med hästar.

"Duktig häst." sa jag.
"Ge mig godis för fan." svarade han.
"Va? Godis? Nej, du var duktig bara." sa jag.
"Men vaddårå? Jag brukar alltid få godis. Du har det där. I fickorna." sa han.
"Nej, du får inte godis. Jag kan klia dig en stund i stället."
"Hallå. Jag pekar mot din ficka. Du har godis där. Jag vill för fan inte bli kliad."
"Duktig häst."
"Nu sa du det igen! Jag hörde det. Du sa att jag var duktig."
"Ja."
"Menar du att jag ska göra något gratisjobb, eller?!"

"Nu kommer inte vi överrens. Nu får du gå bakom mig en stund och lugna ner dig."
"Ska jag göra det också GRATIS?! Vet du vad jag gör då? Jo det ska jag tala om för dig. Jag ska gå bakom dig med bakåtstrukna öron. Ja det ska jag. Och jag är mycket större än dig. Hur känns det här va? Att ha en superstor häst med bakåtstrukna öron bakom sig? Va? Erkänn att du blir rädd, va? Erkänn!"

"Men nu får du ta och lugna ner dig, raringen."

"Jag räknar till TRE sedan ska jag ha godis. Hör du det. Ett. Två. Okej, jag kanske räknar till fem. Sedan ska jag ha godis. TIO kan jag räkna till. Sedan smäller det. Eller vid 20. Jag måste ta det här när jag är redo. Kan tänka att räkna till 30 också. Men då har du jävligt tur."

Så. Efter mitt första samtal med min häst, någonsin, som fullfjädrad hästpratare, så insåg jag att jag just blivit med tonåring. Bara sådär. Snabbt gick det. En 400 kilos tonåring. Som inte är så där hotfull som han egentligen skulle vilja vara... Jag har fortfarande lust att pussa honom på mulen.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback