Blå mat?
Jag kom på den briljanta idén att mixa ihop vitlök och gul lök. Det blev en väldoftande smet som jag strök över ett gäng grönsaker (sparris och succini) som jag stoppade i ugnen. Jag tänkte att det skulle bli jättegott att ha till potatis och fisk.
Det blev inte jättegott.
Det blev blått.
Turkosblått, närmare bestämt.
Och smaken blev vedervärdig. Bitter eller besk eller bitterbeskt. Och lukten är så genomträngande att jag måste ta ut soporna så snart jag avslutat det här blogginlägget.
Tydligen ska man inte underskatta vitlökens makt. Enligt Google så kan det bli en märklig kemisk reaktion om man blandar vitlök med citron eller gul lök.
Själv känner jag mig som en mästerkock just nu...
.
Det blev inte jättegott.
Det blev blått.
Turkosblått, närmare bestämt.
Och smaken blev vedervärdig. Bitter eller besk eller bitterbeskt. Och lukten är så genomträngande att jag måste ta ut soporna så snart jag avslutat det här blogginlägget.
Tydligen ska man inte underskatta vitlökens makt. Enligt Google så kan det bli en märklig kemisk reaktion om man blandar vitlök med citron eller gul lök.
Själv känner jag mig som en mästerkock just nu...
.
Kommentarer
Skicka en kommentar