Tårar


Jag har aldrig gråtit i samband med en flytt förut. Någonsin. Alltså ni vet det där sentimentala tacksamhetsgråtet, det har inte varit min grej. Förut alltså. Men nu var det tydligen helt plötsligt min grej. Jag lyckades försena flyttningsarbetet genom att sentimentalt gråta som Lille Skutt vid åtskilliga, men väl valda, tillfällen.


Som när jag skulle lämna TV:n och några böcker till Runa. Jag försökte desperat behålla en värdig min vid köksbordet när vi skulle dricka en kopp The men tårkanalerna öppnades som kranar, och jag blev i det närmsta generad över det hela. Per fick stryka mig över ryggen och Runa försökte förtvivlat peppa mig



Det tomma köksgolvet är tydligen också en bra plats att gråta på. Jag har gått omkring och smågrinat lite här och var. Karin undvek jag brutalt eftersom jag visste att flyttarbetet skulle försenas med minst två timmars gråtande om jag skulle behöva säga hej då till henne. Då var det lättare att säga ett vagt "Vi syns väl..." på fredagen när vi shoppade i Uppsala, med något väldigt tunt löfte om att jag skulle åka förbi henne innan flyttlasset bar av.



Med nöd och näppe lyckades jag hålla mig när en lite mer avlägsen bekant kom med en inslagen present och ett välskrivet kort. "Vi känner inte varandra så bra men vissa personer tycker man bara om ändå!" förklarade hon för Per och jag kämpade förtvivlat emot en darrande underläpp och fördämningarna i ögonen.



Per fick igång min gamla rostiga bil (Toyotan från -86 som råkade äta upp hela min semesterkassa i somras) och sex timmar efter schemat så puttrade jag iväg på vägen mot norrland.



Jag grät en vända till när jag såg "Östhammar"-skylten i backspegeln. För det var ju precis då och i det ögonblicket som min verklighet förändrades


från "jag bor i Östhammar" till


"Jag har bott i Östhammar."



  • Kommentarer

    Populära inlägg i den här bloggen

    Planering med att måla hästtransport

    Den där silverbjälken

    Flashback