Snösmockan!

 



Det kom ju en rejäl snösmocka med ca 80 cm snö förra veckan, vilket enligt vissa är den största snösmockan i Skellefteå sedan 1971. Om det stämmer eller inte vet jag inte. Men vi har mycket snö. Väldigt mycket snö. Det blev en hel del skottande. Först och främst blev det en hel del jobb att skotta fram garageporten hemma i stan. Den kräver en hel del handskottning varje år, för att snön drevar gärna upp just i det hörnet, dessutom är det balkonger ovanför oss så snöröjningen kommer inte åt just min plats. Det kändes lite jobbigt att komma igång men det tog lite mindre än två timmar, bara. 



Vi stannade i stan och lämnade Jonatans hus hela den snöiga veckan och tänkte att vi väntar till helgen innan vi snöröjer. Han har ju inga djur på gården förutom gårdskatterna och de hade möjlighet att gå in och ut med kattlucka, och gott om mat inne. Jonatan har ju en bra traktor, och även en ny snöslunga, och nyköpta olika former av spadar, så vi hade bra utrustning att röja upp. Men det tog oss gemensamt tre och enhalv timme att röja upp snön på gården ändå. Och då var vi två personer som jobbade oavbrutet med bra maskiner. Efteråt beställde vi var sin pizza och pustade ut. 


När jag nöjt tittade på det framskottade huset så fick jag en idé som jag inte kunde släppa. Det lilla fönstret på den lilla balkongen där uppe, behöver ju självklart en stoor oversized julstjärna. Den måste vara där. Annars är ju huset inte älskat.  Så på lunchrasten igår så köpte jag den största julstjärna jag kunde hitta. Runt en meter i diameter. Jag längtar så mycket efter att få sätta upp den. 


Ares har klarat sig bra i snösmockan på Brönet. Jag har tittat till honom och stallägaren röjde snö med traktor och snöslunga i hagen för att de lättare skulle ta sig fram. De har gott om mat, vatten och en torr ligghall så de klarar sig. Han har inget täcke på sig men han har väldigt bra vinterpäls som isolerar bra, sticker man in ett finger under pälsen så är han torr och varm längst inne. Jag har gjort lite hemläxor med Ares på stallplanen, och det känns bra att gå igenom och repetera. Han gör verkligen allt som jag kan förvänta mig av honom. Jag är otroligt nöjd med honom! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet