Lite mera öppna

 

Det har knappt varit ljust alls på dagarna nu. Vi har bara fyra timmars solljus och när det är mulet så blir det inte mycket solljus alls. Lägg på en lite mer intensiv arbetsvecka, ett julbord till med Jonatans kollegor, och en liten förkylning, så har man inte så mycket energi kvar. Det är fyra dagar kvar till vintersolståndet och jag längtar verkligen till bättre tider. Jag tog Ares till ridbanan och tömkörde honom lite och fortsatte med öppnan. Rörelsen "Öppna" kallas på engelska "Shoulder in" och innebär att hästen går böjd i kroppen, fast i riktningen rakt fram. Den är ganska bra att ha, särskilt i vänstervarvet då Ares gärna tippar inåt i stället för bär sig inåt med vänsterbenet. 

Jonatan var med och filmade lite, jag uppskattar att han står där i -12 grader och försöker filma när jag grejar på, och det är verkligen inget jag begär av honom... men jag brukar titta på filmerna länge, och ofta upptäcker jag saker som jag behöver ändra på. Bland annat så märkte jag att jag från början lade väldigt låga krav på Ares med mycket beröm, men efter ett tag blev jag för ivrig och krävde lite mer än vad jag hade tänkt mig från början. Det är svårt att inte bli ivrig när det går bra. 

Sedan kan jag själv tycka att jag är lite rörig med nya övningar lite för ofta. Men det är så mycket annat som spelar in när jag ska träna honom. Nu spelar det ju in att han inte kan ha bett i munnen eftersom han dragit vargtänderna. Sedan spelar det roll hur många andra som är på ridbanan, vad de gör, vilket väder det är för uteritter, samt hur motiverad jag själv känner mig efter arbetsveckan. 

Men oftast blir det ju något, och det är huvudsaken, tänker jag. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet