Läge för ekonomisk återhämtning

Det känns verkligen som att jag behöver återhämta mig en hel del nu. På hösten vill man börja summera lite vad man gjort under året, och jag är nöjd med vad jag gjort hittills. Ares är insutten och har aldrig fått några överkrav. Jag har hittat en fin sadel och har allt jag behöver om jag vill köra in honom, både sele och vagn. 

Det är inte bara kroppen och själen som behöver återhämta sig. Ekonomin behöver också återhämta sig. Ares kostade 50.000 kr och mamma betalade 10.000 av det. Sedan kastrerades han för kring 4000 kr. Men sedan köpte jag ju en sadel för 26.000 kr och sedan behövde Ares behandling för sitt sår på 4200 kronor (mer om inte försäkringen täckt vissa bitar). Så på det senaste året har jag haft 40.000 + 4000 + 26.000 + 4200 =  74.200 kronor i större utgifter. Innan dess köpte jag även sele och vagn men det skulle jag väl velat lägga i "planerade" utgifter då jag hann budgetera för dem. Men annars kan vi lägga på 10.000 till för det... Man kan väl delvis säga att Ares och hans tillbehör har kostat mig kring 84.000 kronor senaste året. Utgifter som nästan varit omöjliga om jag hade valt att skaffa barn eller bott större än min lilla etta. Och Ares är varken ordentligt inriden eller inkörd ännu... Haha, men den tiden kommer! 

Allt har jag kunnat betala med mina sparade pengar, men mina konton börjar eka tomt, och jag behöver bygga upp en ny buffert. Jag brukar ha 20.000 kr på ett katastrofkonto för oväntade utgifter, så jag tänker börja med att bygga upp det. Där är det bara ca 5000 kronor just nu. Men jag var väldigt övertygad om att behovet av en ny sadel verkligen var viktigt intill ett katastrofläge. Tvinga mig inte motivera detta. Jag följde magkänslan där och har inte ångrat mig. 


Jag är ungefär lika glad över sadeln som jag är över Ares. Den hjälpte mig enormt! 

Hur som helst är det slut med inköp på ett bra tag nu. Defintivt köpstopp resten av året och försök att äta lite billigare mat. 

Men å andra sidan, vad finns mer att köpa?! Jag har min drömponny, och han har all utrustning han kan behöva för flera år framöver.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet