Vill jag dejta?

 


Jag har ju varit singel ett par månader och försöker dejta ibland. Men gud vad jag tappar kraft! Allt slås på ända och jag blir mer och mer intresserad av att inte dejta något mera alls.  

Ni som följt bloggen några år ser det uppenbart och för er andra så säger jag det tydligt: Jag går ned i vikt när jag är singel. Eftersom jag bara äter när jag behöver äta, och dessutom har tid och intresse att skruva på maten. Detta är i princip omöjligt i en relation, för män äter mycket mer, och man börjar äta med dem när de gör i ordning kvällsfika. Man känner sig tråkig när man säger nej till mat. 

Och så sväller man. 

Ofrånkomligt. 

Får jag vara ensam så hör jag min egen kropp och hör mycket bättre vad den behöver.

 

När det blir tyst omkring mig och jag hör min egen kropp så förändras kostvanorna till det bättre, och det syns ganska snabbt. 

Ett annat tungt vägande argument: Jag sover mycket mer när jag är singel. Samma sak där. Ingen annans behov som överröstar mina. Jag somnar när jag behöver och sover så mycket jag behöver. Vaknar utvilad och pigg. Behöver aldrig känna mig tråkig för att jag avslutar ett samtal tidigt, eller känna att jag måste ha argument för att jag vill lägga mig klockan 21.00 någon kväll. Och när man får sova och vila ut så... ja. Då blir jag bara en bättre människa. 

Ett annat argument är att jag kan vara i stallet hur mycket jag vill utan att någon väntar på att jag ska komma hem. Det åskade ute i kväll och jag och Jennie tog in våra hästar på box och gav dem en liten hötuss när det small som värst och regnet öste ned. Och så satt vi bara tysta och scrollade i våra mobiler under tiden det största ovädret dragit vidare. 

Det var så skönt. Utan att behöva säga 

"Du... jag blir en timme sen." eller liknande till någon. 

Jag kunde bara vara, och snegla på lilla Galishimo när han rofyllt tuggade på sitt hö. 

Är det inte detta som är livet? 

.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet