Träna med integritet





Jag har ju haft Galishimo i tio år nu. Jag har köpt honom, ridit in honom, lasttränat, fallit av honom, blivit ridrädd, kommit vidare. Om jag fick träffa Katarina för tio år sedan så... ja vette tusan vad jag skulle säga. Kanske "våga dumpa energitjuvarna" eller "umgås bara med de ryttare du verkligen ser upp till". 

Eller varför inte "Blanda inte in för många i din ridning och hästhantering - de flesta förtjänar inte förtroendet." 

Nu låter det som jag ogillar andra ryttare men det gör jag inte. De flesta är kloka och stöttande men vilka var det som tog ens energi? Jo de som fällde krokben för en. De som sade "Har du provat att slappna av?" eller "Den där hästen är för svår för dig." eller "Du har inte kompetens för en unghäst." Jag kan säga att nästan ingen har kompetens för Galishimo. Han är one of a kind, och att ornda en medryttare finns inte på kartan. 

 Det var otroligt tuffa första år, då jag hade enormt mycket problem med Galishimo, och när jag dessutom var öppen med det, så blev det skitstormar både i nätforum och i verkligheten, som jag inte hade behövt. 

"Träna med integritet. Plocka bara in de utvalda." hade kanske varit vad jag hade sagt i dag. 

Jo. Där satt det. 

Träna med integritet. 

Dela inte med dig för frikostigt av motgångarna. 

Det finns folk där ute som göder sig på dem. 



Kommentarer

  1. Jag har läst din blogg i många år och stannat kvar, just för att du var så öppen och ärlig och fått inspiration av din envishet och att du inte ger upp. Men förstår att det inte alltid varit så lätt med alla "tyckare" och experter i hästvärlden! Galishimo är något extra❤️!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad fint sagt! :) Jo, de flesta stöttar ju!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet