Stabilt!

 Jag red Galishimo på ridbanan och blev lite filmad. Det kändes bra. Mer galopp ger starkare häst. Man behöver inte ens detaljpilla så mycket. Styrkan kommer bara han får puttra på i sin galopp och stärka sig. Sedan flyttar jag honom lite då och då och ändrar viktläget så han får balansera sig. Jag försöker ändra tempot men det blir lätt bara uppskruvat. Men det gör inget. Det känns jättetrevligt att rida honom nu. 


Det blev en liten skentur på ridbanan idag då både jag och Galishimo missade en bil som backade ur ett garage vid ridbanan, men det är lätt hänt, och skönt att Galishimo lugnade ned sig så snabbt ändå. Sedan råkade han glömma av att lyfta fötterna och för omväxlings skull fick vi det på bild, se här nedan. Han kom snabbt upp igen och jag behövde inte sitta av. Vi gosade lite och körde på som vanligt sedan igen. 


Trots skentur och seriöst snubbel så blev jag aldrig riktigt rädd. Det är en så skön känsla att jag saknar ord för det. Efter alla år av ridrädsla och osäkerhet så känns det bara som att, ja... det har lugnat ned sig i kroppen. Allt har lugnat ned sig i kroppen. Kanske båda våra kroppar. 

Sedan tog jag en ensam promenad på 7 km och om jag ska vara ärlig så känns det som att det är den första promenaden jag gjort i år. Efter att förut ha promenerat massor nästan hela livet så blev det en ordentlig paus. Allt annat tog över. Jobbet. Att jag blev singel igen. Att jag gick ned 10 kilo. Att jag flyttade hästen. Att jag försökt att lära känna nya människor. 

Allt. 

Bara allt. 

Det åt upp mig. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet