Fortsatt tjat om Huel

Det är helt ofattbart vad Huel gör med kroppen. Jag kan inte riktigt förstå varför det inte blir en enorm skräll om detta. Jag dricker det regelbundet utan att egentligen tänka på det och efter att ha gjort det i... jag vet inte, ungefär två år, så fortsätter de positiva effekterna. Jag får renare hy, mindre finnar, bättre mage och trots att jag inte tränar så ser det ut som jag tränar. Jag är ändå 40 och att inte träna vid 40 borde synas mer. Ibland kan jag strunta i Huel några veckor och ibland tar jag väldigt ofta, men utifrån mina beställningar av produkten så blir det Huel oftare och oftare. De beställningar som förut räckte i över ett halvår räcker kanske bara 3-4 månader numera. 

Jag har blivit av med ledvärk och mår i allmänhet bättre än vad jag mått på väldigt många år. Jag kan på riktigt inte fatta att det inte liksom.... att inte... att inte folk blir helt galna i det. Att det bara är jag. 

Men såklart. Du måste överge dina tidigare tankar på mat och matens funktion. Du kan inte äta mat för att trösta dig, eller som social företeelse att samlas och prata kring. Du kan inte dricka Huel för att kicka upp dig, lugna dig eller som stimulans. För Huel ger inga av de effekterna. Alla kortsiktiga belöningar försvinner. Att dricka Huel är som att dricka jord, jag föredrar dessutom den variant som inte är smaksatt. Du tankar bara kroppen. Hittar kickar och stimulans på andra sätt än genom mat. 

Sedan har ju kroppen börjat protestera av annan mat, som jag redan skrivit om, och en hel del av mina semesterdagar gick åt att ha ont i magen eftersom jag, med en dåres envishet, försökte få mig själv att kunna äta skräpmat igen. Och visst går det till en viss del. Jag kan äta glass men jag kan inte frossa glass. Kroppen vill inte längre. Den går inte med på det. 


Att jag skulle få se ut så här vid 40 är klart mer än vad jag förväntade mig av min egen kropp. Dessutom blir jag sugen på att börja träna igen. Om kroppen ser så här trevlig ut av bara stillasittande jobb och ridning, så blir jag väldigt nyfiken på att testa att sätta lite mer press på den.

Kanske kliver jag in på gymet nu för första gången sedan pandemin och skriver in mig igen. Det kanske är på tiden? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet