Heavy November

Det verkar vara en tung period för många nu i november. Jag ser det både i sociala medier och känner det själv. Just nu är jag dessutom sjuk från jobbet och hinner reflektera lite. Om man nu ska ha en tung november så är det åtminstone en liten tröst att veta att man inte är ensam. Några är sjuka, trötta, vissa får förhöjd nivå av ångest och andra fattar några radikala beslut. Hästar säljs och köps, och i värsta fall så är det nu man ger upp med att kämpa för deras hälsa, och de slutligen går till slakt.

Apropå hästköp så har en vän i närheten gjort ett hästköp alldeles nyss, och jag har fått lite meddelanden från henne om allt spännande som följer med hästköpet. Pirret i magen, våndan om man verkligen gjort rätt, lyckan, frågorna, och drömmarna om vad det kan bli av hästen. Det ska bli jätteroligt att få följa med på den resan, åtminstone på håll.

Själv så har jag också lite svårt att bara låta saker vara och bero. Största anledningen till att jag faktiskt låter livet vara precis som det är, är att jag vill att min ekonomi ska växa på sig lite mer. En buffert är alltid bra att ha. Sedan har jag ingen riktigt tydlig riktning på vad jag vill satsa på. En ny bil, en ny transport, eller en ny häst? Alla tre alternativen är ganska dyra och jag vill ha ekonomisk marginal, och allra helst inte ta lån.

Sedan så har jag fortfarande svårt att veta vad jag vill ha och vad jag i sådana fall skulle vilja göra med en ny häst. Just nu tittar jag lite på quarterhästar, som den här snyggingen från Hästnet som har fin stam. Quarterhästar är verkligen inga flashiga dressyrhästar, de har inga höga knälyft och ingen hög stolt hållning. Men jag undrar om jag nog skulle uppskatta mer en häst som är mentalt stabil på uteritter, som kanske blir trafiksäker, och som har lätt att känna lugnet när jag tar den till nya miljöer. Jag får intrycket att många quarterhästar har lätt för sig med detta, åtminstone med rätt miljöträning. Då blir det en tydligare inriktning mot westernridning.

Men som sagt, den ekonomiska bufferten måste växa på sig. Och om inte annat så skadar det aldrig någon att dagdrömma. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback