En rutin i taget


Jag börjar bli friskare nu och plockar tillbaka en rutin i taget. Under denna vecka har jag jobbat varje dag men flexat ut lite tidigare när jag känt att jag inte orkat. Jag började rida Galishimo i lördags och i söndags åkte vi till ridhuset med Björn och mamma. Alltså min Björn och min mamma, hur söta är dom inte? År ut och år in så vill jag åka till ridhuset med Galishimo och träna, och de är så lojala och snälla och följer troget med.

Mammas engagemang är häpnadsväckande. Hon har inte ridit så mycket själv annat än att hon tränat lite på Galishimo, men hon har ju varit med på massor av kurser genom åren, och vet precis vad hon ska titta på.
"Jag vill få Galishimo att trampa på lite bättre med vänster bakben, han fuskar lite och lägger för mycket vikt på höger bakben... svårt att förklara, man måste nästan sitta på honom för att förstå..." mumlade jag, men ändå så hörde jag ett glatt
"BRAA!"
från mamma när Galishimo trampade fint med vänster bakben. Hon såg mycket väl vad jag menade, och hon märkte när jag fick ordning på det. Jag vet inte hur hon lyckats utveckla hästögat så bra utan att rida själv men numera litar jag på hennes bedömningar om vad hon tycker är viktigt att fokusera på.
"Tänk inte så mycket på hästen nu, utan fokusera på din sits och dina hjälper." sa mamma också vid ett tillfälle, och det var också den feedback jag behövde just då.


Tidvis fick jag igenom böjningen fint på spåret, som här ovan, om man jämför med tidigare träning då Galishimo mest bara knorrat ihop sig i vänstergaloppen. Man får vara glad över några steg åt gången. Vi har hela vintern på oss att träna.

Mamma råkade glömma av sig och klappade i händerna av förtjusning efter en avslutad övning, Galishimo blev förstås rädd för ljudet av klappande händer och tappade bort sig totalt, jag suckade:
"Ja... du vet ju hur han är...!" och mamma började skratta och ställde sig framför honom och klappade försiktigt med händerna, mjukt och nära hans mule.
"Kom igen nu Galishimo, du måste ju lära dig att ta emot applåder!" sade hon.

Galishimo glodde skeptiskt på mamma.

Jag med.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback