Bullet journal

Nu när jag varit sjuk ett tag och väldigt fysiskt trött så har det lätt blivit så att jag suttit lite väl mycket på instagram, tittat på hästannonser på hästnet, och följt andras bloggar. Det är lite dubbelt det där med att följa andras liv, för delvis kan man bli inspirerad att göra roliga saker, men det är även lättare för mig att bli avundsjuk. Några vänner har nya välstammade unghästar och nya drömmar. Jag vill ju gärna ha en unghäst till, men just nu räcker inte pengarna. När man har ensamt hushåll, som jag har, så är det alltid en dum idé att ta onödiga lån och en bättre idé att spara till det jag behöver. Och sparandet går lite sådär. Det blir lätt så att tankarna börjar cirkulera i detta, varv efter varv, och det hjälper ju inte någon.



Så då gäller det att inte bli för besviken över detta, och ändra sina rutiner så man inte faller i bitterträsket. Därför behövde jag begränsa mitt surfande och hitta ett annat sätt att aktivera mig, när jag är trött eller behöver återhämtning. Jag hann grubbla både en och flera gånger över detta, nu när jag varit småsjuk, och slutligen beställde jag ett färdigt starting-set för en bullet-journal. Eller en dotted-journal. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det ännu.

Jag tror att detta pysslande är bättre för mig än att måla eller teckna, för jag blir lätt överambitiös och ska göra något storartat, och det är ju mentalt tröttande. Bättre att färglägga lite rutor och göra lite enklare uppgifter med färgpennor för mig själv.

En bullet journal är en slags enkel kalender som man kan utforma efter sina egna behov och syften, och om man VILL så kan man även kombinera planeringen med att teckna lite och göra ett pyssel av veckoplaneringen. Detta valde jag, så jag har börjat lite lätt med att lägga upp en planering. Det tar lite tid att hitta det sätt man själv vill använda sig av så jag har tittat på lite bloggar och Instagram, och provar mig fram.


Om man vill så kan man starta med tre tomma index-sidor som man kan fylla i allt eftersom.


Sedan väljer man symboler som man tror kan passa när man ska börja fylla i sin månadsplanering och veckoplanering. Vad som behöver göras och vilken typ av uppgift det är. 


Man kan även, om man vill, inte bara planera saker för framtiden, utan följa saker som man genomfört under veckan eller månaden, och det kallas "trackers" som man kan lägga in i kalendern. Det passar bra när jag fokuserar på träningen med Galishimo. Eftersom han är reaktiv och känslig och passen ofta anpassas efter hans dagsform så har jag svårt att göra en direkt planering och följa den, däremot kan jag skriva vad vi har gjort under månaden, för vi är ju ofta ganska aktiva. Jag valde själv att göra sådana markeringar i form av färgkoder och ser till att även räkna med "promenader" eller "longering" ifall jag inte vill rida honom. Så Galishimo ska få en liten egen månadskalender som förhoppningsvis blir ganska färgglad. Jag har inte gjort hans månadskalender ännu men den kommer längre fram. 


Jag har även gjort en mindre årsöversikt där jag kan fylla i viktiga datum, födelsedagar och annat. Men snart ska jag börja med månadsöversikten då jag ska sätta upp mål för månaden, följa mina aktiviteter med Galishimo, men även ha en sida för min månadsbudget för att ha koll på vad Galishimo kostar, och vilka utgifter jag har. Men det blir längre fram. 


Hittills så har det varit väldigt rogivande för sinnet att pyssla lite. Jag tror det är bra för mig och ser fram emot att få in vanan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback