Löpning och mentala trösklar


Äntligen så kom jag mig över min mentala löpartröskel på löpbandet! Jag har verkligen velat komma förbi 10 km/h (eller 6 min/km) - tempot. Alltså att jag springer snabbare än en mil på en timme eller en halvmil under halvtimmen. Nu kör jag lite kortare sträckor än de jag nämnde eftersom jag är en tant på 36 och är lite försiktig med vad jag utsätter kroppen för, men ändå.

Detta tempo känns också som en ganska vanlig tröskel inom löparklubbar också. Antingen är man nybörjare och behöver nybörjarträning, eller så är man "medel" och då står det ofta det ovan nämnda tempot i någon liknande sträcka, eller så är man avancerad och smiskar de flesta andra löpare och behöver tuffare träning. Jag skulle nu vilja säga att jag officiellt nu gått från nybörjare till medelmåtta. Fram med champagnen!!

Idag värmde jag upp lite försiktigt, men hade senare ändå 9,5 km/h (6,19 min/km) som återhämtningstempo och 11,5 km/h (5,13 min/km) som dragtempo.

Vilken tur att jag krängde på mig mina för små träningskläder (så jag såg ut som en stoppad korv) i oktober och vacklade till mangelrummet för att flåsa en kvart på löpbandet där i tragiskt långsamt tempo. Vilken tur att jag köpte gymkort på 24seven så jag kom igång lite mer seriöst med styrketräningen också. Detta ger mig både energi och självförtroende.

 
Jag sprang ju faktiskt Stockholm maraton, för lääänge sedan!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback