Dressyr på utreridbanan

Idag var första seriösa ridningen på den (nästan) helt framtinade ridbanan. Det är när man ser allt i ett årsperspektiv som man verkligen inser att det blivit förändringar. Galishimo skyggade inte en enda gång.

Han blev dock plötsligt stelopererad när vi skulle galoppera, och vilken veterinär som helst hade nog velat göra en utredning av hans sneda och entaktiga galopp där i högervarvet. Men jag vet ju att det är oerhört spännande att vara en liten arabhäst såhär när man gör första galoppen på ridbanan, och då blir det lite stelt och spänt. I slutet på ridpasset var han mjuk och fin igen. Snart rullar han på som vanligt redan från början.

Våren 2015 fick man hålla i sig lite för då var det spännande att vara på ridbanan!


En liten bild från våren 2016 då ridbanan fortfarande var en läskig plats

Det är fantastiskt att sitta på honom nu när man märker att han inte skyggar.  Jag var så nöjd. Han har dessutom börjat fatta hur man gör en tjusig sluta i trav i vänstervarvet och det är nog bara en eller två veckor kvar innan han sätter den i högervarvet, han är väldigt nära. Han spänner sig bara lite och stelnar till när han fokuserar i högervarvet och då blir det lite stelt. Men han gör i princip rätt. Bara att repetera tills han slappnar av. 

Två stora svanar flög över våra huvuden och landade i vattnet ute på fältet i solnedgången. Det kändes lite magiskt. Ridkänslan är toppen.

Jag fick ingen utebild från det vackra vädret, men återanvänder en bild från ridhuset från helgen... nu är det riktigt lyxigt att äga fina Galishimo! 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback