Börja om från början

så sa Linda i trappuppgången när jag gick till jobbet.
"Börja om från början igen. Du kan ju det här." log hon och menade på Galishimo.

Sagt och gjort.

Jag åkte till stallet och tränade uppsittning på Galishimo. Upp och av några gånger. Han hade lite svårt för det från början men snart kom han in i det. Sedan skrittade vi runt lite. Lite sådär som jag gjorde under några veckor under inridningen förra året. Han var lite rädd för skänklarna (benen) igen. Så vi fick faktiskt börja om. Till slut vandrade han ambitiöst runt, med friska tag i skritt, och frustade lite. Det märks på hela honom att han gillar uppgiften. Han tycker det är spännande, att bli riden igen. Han gjorde sig stor och duktig. Men ingen trav. Vi tar det lugnt nu. Ett steg i taget.

Ingen häst ska bli rädd ikväll.
Ingen ryttare ska bli skadad ikväll.
Idag är vi bara duktiga.

Och mannen jag dejtar känner inte mig, vet ingenting om mig och Galishimo. Han blir förundrad över hela situationen och googlar på "Arabiska Fullblod" för att försöka begripa vad Galishimo är för något. Han följer mig till stallet för att betrakta honom. Han undrar vem det är som har mig i ett så stort grepp att jag är beredd att riskera min hälsa. Jag undrar hur det är för honom att dejta mig. Hur jag ständigt glider iväg i tankarna.
"Det här är en av orsakerna till att jag tycker om dig. Du brinner ju för det här. Är det viktigt för dig så kan jag ju åtminstone försöka förstå vad du pratar om." kan han leende säga.

Då värker det lite i mig. 

Ungefär som om någon tryckte på en värkande muskelknut, för att få den att slappna av.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback