Helgen

 

Jag har börjat arbeta igen. Därför blir det lite glesare med inlägg. Men det har hänt mycket som varit bra. Min "utleasning" som jag haft sedan november är nu avslutad och jag fick Tårta, Te och Tekopp av kollegorna som tack för den tiden som varit. Tillbaka till min gamla avdelning så fick jag varma mottaganden och kramar. Det kändes väldigt skönt.

På söndagen fick jag sällskap. Mamma kom och hjälpte mig lite med Galishimo. Hon mockade noggrannt i hans box och hjälpte mig med lite praktiska saker. Vilket hon absolut inte behövde, men det kändes ändå skönt. Hon slutar aldrig vara mamma, trots att dottern fyllt 32. Hon hugger i där det behövs. Hon hade aldrig mockat en hästbox förut men insisterade envist om att hon ville hjälpa till. Efteråt åt vi middag på Matfesten, som bara var en kilometer från min bostad. Hon hejjade på några bekanta som också var på festen.
"Jag är alltid stolt över dig." sa hon efteråt och fortsatte:
"Du ser så fin ut och samtidigt är du jordnära. Det är en bra kombination."
Jag blev riktigt glad över det, riktigt lycklig. Fördelen med att flytta till norrland är att ha familjen nära. Mamma vet vad som behövs. Lite mockning av hästskit, och lite kärlek. Lagom dos av båda.
 
På söndagen åkte jag till dressyrclinicen, som jag brukar rida på, och fotograferade Linda som red för tränaren. Det har blivit någon slags trevlig rutin som återkommer hela tiden: Att fotografera hästar. Tränaren blir gladare och gladare för varje gång han ser mig med kameran.
"There is my paparazzi!" Sedan får jag kliva in på banan och fotografera vart jag vill och hur mycket jag vill, när han håller lektion. Jag behöver inte oroa mig för att vara i vägen, för han ger mig fritt förtroende att ställa mig där det blir bäst foton, helt enkelt. Och så tillrättavisar han ryttarna ibland om de rider för nära mig när jag fotar.
"Dont get to close on Katarina! We need her!"
Hela proceduren gör att jag känner mig delaktig, trots att jag inte själv kan rida min egen häst nu. Om jag bara stod och tittade på de andra, så skulle jag känna mig väldigt avundsjuk och ledsen. Nu när jag får kliva in mitt på arenan och fotografera, så är jag bara glad över att få vara med, och bidra med det jag kan...

Nu återstår bara att gå igenom, och välja de bästa bilderna, på ryttaren Linda, så hon blir glad... :)
 
.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback