Trött

Jag red på Galishimo och så hände det igen. Jag tror inte han visste själv vad han gjorde. Han fyrade av en rejäl bockning med mig i sadeln, lite överskottsenergi då jag bad honom trava, och sedan dunsade jag väl ned mot sadeln, mot hans rygg, och sedan var rodeon igång. Jag höll fast mig hårt i sadelknoppen och släppte inte greppet om ena tygeln för att försöka böja honom och få honom ur balans.

 Han. Slutade. Aldrig. När jag suttit mig igenom en "trött" bockning så hann jag precis tänka att "Nu orkar han inte bocka mer" men han bara fortsatte med ny fart. Jag hann fundera på att hoppa av i farten. Jag skulle bara hehöva släppa taget om sadelknoppen för att hamna på marken, och jag kunde luta mig framåt och åt det håll han inte verkade springa, men jag blev rädd för att få en känga av hans bakhovar. Dessutom var jag ensam i ridhuset och det fanns ingen som skulle märka om jag slog mig illa. Och han fortsatte och fortsatte.
"Luuugn pojken. Lugn gubben..." försökte jag säga under tiden han bockade men det hade ingen effekt.

Men till slut slutade han faktiskt. Själv kände jag hur armarna och ryggen värkte. Särskilt ryggen, att dunsa så många gånger i sadeln på en bockande häst var en rejäl fysisk påfrestning. När han stod stilla så klev jag slutligen av, jag borde kanske ha ridit mer men jag var som sagt ensam i ridhuset. Sedan fick han springa på longeringsvolten för att inte känna att det blev "lättare" när jag väl "kommit av" sadeln.

Känslorna var så blandade. Sorg. Uppgivenhet. Ilska. Revanschlusta. Oro. Förtvivlan. Och trötthet. Väldigt mycket trötthet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback