becksvart

I onsdags när jag plockade in Galo till stallet så var han rund som en tunna och glad som en gris. Skinnet var spänt som ett trumskinn och det hela såg lite bisarrt med en ballongmage ut då han annars är slank och fin. Trots Galos tydliga stolthet över att ha ätit enorma mängder väldigt snabbt så fick jag lätt panik. Jag ringde till veterinären och undrade om han riskerade kolik, tarmvred eller att bara rätt och slätt dö knall och fall av att ha ätit så mycket så snabbt. Veterinären frågade hur hans allmäntillstånd var. Jag sneglade på Galo. Stoltheten sken i hans blick och han tiggde godis ur mina fickor. Veterinären sa att det nog var okej om han inte verkade må dåligt men föreslog att jag skulle promenera honom lite och se om det var någon förstoppning på gång.

Sagt och gjort. Jag tog ut Galo på en promenad. Nu var det fullkomligt becksvart ute och tät dimma så jag tog på mig pannlampan och trevade mig ut efter vägarna i landsbygden. Jag hade två meters sikt framåt på den ensliga grusvägen och galo ville gärna ha mulen på min axel för att veta exakt vart han hade mig. Så vi trevade oss fram i mörkret. Två meters framförhållning och med en blöt och varm mule på axeln. Hjärtat smälte lite. Jag har en häst som visar mig fullkomliga förtroende. Han var inte det minsta skeptisk till långpromenad i dimma och höstmörker med enbart en liten pannlampa som vägvisare. Mulen var varm och mjuk och tanken slog mig att vi är ett bra team. JAG hade inte gått ut ensam i mörkret och dimman på eget bevåg eftersom jag hade blivit mörkrädd. Galo hade garanterat inte heller gått ut ensam i mörkret efter grusvägen. Men tillsammans fungerar det.

Han sket tre gånger och kissade två. Det tar tydligen ut sin rätt att frossa för kung och fosterland.

Förutom hans allmäna förnöjelse över att skita, så njöt han dessutom i fulla drag av alla andra stallägare som bekymrat petade, klämde och lyssnade på hans fullproppade mage. Han var inte bara mätt. Han var dessutom i centrum för allas uppmärksamhet.

Till slut vågade jag lämna honom och åka hem...

.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback