Hästen som kunde tala med getter

Per är inte sjuk. Man får inte kalla honom sjuk. Han BLIR nämligen aldrig sjuk. Det berättade han redan när vi började dejta varandra. Att han aldrig blev sjuk. Han är alltid frisk, nämligen. Hälsan själv.

Så vi säger inte att han är sjuk, nu när vi ska genomföra vårt åtgärdsprogram som innefattade att gå och shoppa på stan och allt annat roligt. Jag får inte nämna ordet sjuk. För det är han inte. Det är bara det att han inte klivit upp ur sängen på snart 24 timmar, svettas och fryser om vartannat, samt äter huvudvärkstabletter och låter matt på rösten. Men han är inte SJUK. Absolut inte. Han rättar mig omedelbart om jag säger det förbjuda ordet, och han envisas med att säga "Jag kliver upp alldeles strax." med grötig röst. Vilket jag börjar misstänka att han inte kommer att göra.

Så jag smög iväg till stallet. Och hade en riktig gos-stund med Galo. Vi kliade varandra och var bara kompisar, utan träningar och övningar. Tydligen så har han varit väldigt nyfiken på stallets getter så jag kopplade loss honom för att kunna gå dit och hälsa. Sedan stod han där, stilla och försiktigt, och försökte tålmodigt bli kompis med dem. Jag vet inte riktigt vad getterna tyckte om detta...


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback