Han berömde min rouge

Kort efter att jag hade skrivit föregående inlägg hörde jag tunga steg i hallen, en blek (främmande) man kom ut ur sovrummet och lutade sig mot dörrkarmen som om han behövde stötta sig för att stå upprätt. Han såg febrig och lite svettig ut och ögonen såg blanka ut. Han hafsade efter några värktabletter från skafferiet. Sedan vände han sig mot mig. Med grötig, fast bestämd, röst sa han:
"Nu. Går. Vi. På. Stan."

Jag vågade inte göra något annat än att hålla med.

Sedan gick han med bestämdhet runt stan. Inte för snabbt. Vi skulle hålla oss inom beteckningen "strosa". Vi kollade på skyltfönster och han insisterade febrigt på att jag skulle prova lite olika kläder. Sedan stod han utanför och var konstruktivt smakråd. Jag fick väldigt många komplimanger för min fulländade skönhet. Jag var till och med så vacker att lite kladdkaka med grädde och en Caffe Latté omöjligt skulle kunna göra någon skada. Han envisades även med att bära varje kasse. Vi skulle strosa på stan och han skulle bära mina kassar, om det så var det sista han gjorde.
Efter att ha shoppat i tre timmar började jag fundera om det fanns något dolt motiv bakom all denna kämparglöd som han uppvisat för att ge mig en trevlig dag. Jag började fundera på om han varit otrogen. Eller om han tänkte fria. Eller kanske både och. Han har kanske varit otrogen, ångrat sig gruvligt, och bestämt sig för att fria inom kort.
Eller så tycker han bara väldigt mycket om mig. Det kanske bara är så. Man vet ju aldrig riktigt säkert.

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback