Den där böngrytan
Den där böngrytan som jag gjorde i crock-poten, som jag nämnde tidigare. Den blev inte god. Den blev verkligen inte god. Förmodligen skulle bönorna ligga i vatten över natten, innan tillagning, för det blev ingen soppa alls. Bönorna sög upp allt vatten totalt och blev dubbelt så stora. Grytan var i princip torr morgonen efter. Resten smakade vedervärdigt. Purjolöken, stekt bacon och selleri blev till en brun sörja, förmodligen brunfärgad av buljongen, och där man omöjligt kunde skilja det ena från det andra när man tog en sked av det. Mamma insisterade på att smaka och lät positiv i ungefär tre minuter. Sedan insåg hon att jag lagt upp en deciliter åt henne och att det vore oartigt att lämna en så liten portion. "Den är ju god men... men... lite tung att äta." konstaterade mamma och stirrade på den en stund, innan hon bestämde sig för att äta upp. Okej. Inte dåligt. Bara tungt att äta. Jag antecknar... Själv hade jag sju matlådor kvar med oätlig böngegga att gnaga mig ig