Gymet blev gästrum

 I februari gjorde vi ett ryck med rummet som vi tänkte skulle bli ett gym. Vi fick spackla och slipa väggarna en hel del, men resultatet blev ett fint rum med gula väggar och dörrar i färgen ”hay harvest” från Nordsjö. Vi målade även om de träfärgade golvlisterna vita och lade gummimattor på golvet, fixade gardiner, samt lade in en stor konstväxt. Sedan tänkte vi nog båda, lite lättat, ”puh!” och har sedan lämnat rummet vilandes. 


Så här såg rummet ut i mars, vi kände att det mesta var gjort, taklampa och annat fick vi ta nya tag på längre fram. 

Och det coola med tid är ju, att nu är det ”längre fram” och gymet kom åter i mina tankar när mamma frågade om hon fick sova över hos oss i huset? Då började jag tänka på om inte gymet är för oanvänt just nu, och om inte det borde kunna tjäna som tillfälligt gästrum? Kanske skulle det även kunna motivera oss att göra det där sista fixet? Sagt och gjort. Vi åkte till Jysk och tittade på gästsängar, lampor och lite dekorationer. 


Vi fann en stabil och trevlig gästsäng, lätt att vika ihop och rulla undan, samt ett överkast som liknade ett lapptäcke, ett sängbord, och lite smått och gott. Jonatan köpte en enkel diskret taklampa från Jula och den blev perfekt. Jag fann en gammal lampa i en kattvinda, där katterna tuggat sönder sladden, och Jonatan klippte av och fixade till den på fem minuter (han har jobbat som elektriker) och den passade super i fönstret. 


 
Lampan skapade mysigare stämning. 


En ny vas och dekorationsblommor. Vi bor ju inte alltid i Sjöbotten och vill inte känna att man måste hit för att vattna blommorna. Vi har många andra bollar i luften! Dock så märker jag att jag längtar hit allt oftare. Det som varit ett ”Projekt” i över ett år känns numera som ett jättemysigt hem. Helt otroligt att vi fixade det!


Mamma blev jätteglad när hon kom in i rummet och såg den lilla gästsängen, nattduksbordet, lampan. Även filten vid fotändan var ny och passade jättefint. 


Jag köpte även en liten enhörning. Jag kan faktiskt gilla gosedjur som prydnad, jag tycker de sätter en mjuk och lekfull ton i ett rum. Den passar jättefint!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Ett tungt beslut om gårdskatterna